De bruidstaart
By niels / 24th September 2018 / Traditionele bruiloften / 0 CommentsEen ander in het oog springend onderdeel van een traditionele bruiloft is de taart. In films is dit vaak een taart van meters hoog, die na het voltrekken van de bruidsceremonie door de bruid en bruidegom wordt aangesneden.
In een traditionele bruiloft-setting klopt dit beeld inderdaad. Vroeger waren trouwtaarten gigantisch, en bij een traditionele bruiloft kan dus inderdaad een grote taart niet ontbreken.
Vaak is de smaak van de bruidstaart ondergeschikt aan het uiterlijk. Uiteindelijk draait een grote taart vooral om het show-element. Desondanks is het natuurlijk ook belangrijk dat de taart wel een acceptabele smaak heeft. Omdat smaken verschillen wordt vaak gekozen voor een relatief neutrale smaak zoals slagroom.
En bijkomend voordeel van slagroom is dat de taart mooi wit is, bijpassend bij de jurk. Een traditionele bruidstaart is meestal in elk geval wit. Wel kan gekozen worden voor verschillende vormen van versiering op de taart, om het geheel een extra bijzonder uiterlijk te geven.
Het is verstandig om op tijd te beginnen met het uitkiezen van een bruidstaart. Er bestaan gespecialiseerde bakkers die speciale bruidstaarten ontwerpen. Zij beschikken ook vaak over foto’s en voorbeelden, zodat een goed beeld gevormd kan worden van alle mogelijkheden.
Het duurt al gauw een paar weken voordat een goede bruidstaart is gekozen, en daarna moet deze ook nog gebakken worden. Zorg ervoor dat de bruidstaart vers gebakken is en afgeleverd op de grote dag zelf, om te voorkomen dat hij oudbakken smaakt. Het is wel verstandig om een reserve-taart klaar te hebben, of een noodnummer van een bakker om te bellen voor het geval dat de taart sneuvelt tijdens het vervoer of andere vergelijkbare problemen zich voordoen.